perjantai 25. tammikuuta 2013

Pikapäivitys

Eilen saatiin kengät! Laitettiin sitten samalla kaikkiin jalkoihin uudet popot, kyllä nyt kelpaa taas tepastella :) Kengittäjä sanoi, että kaviot ovat hyvässä kunnossa eikä ollut kovin huolissaan kavionivelestä, kun lämpöily ei ole ollut kovin säännöllistä eikä Masa näytä niitä aristavan yhtään. On kuulemma aika yleistä nuorilla hevosilla, joilla on paino enemmän etupäällä eikä tuo Masan rakennekaan asiaa paljon helpota. Eiköhän se siitä!
Rakas bulldog
Tänään suuntasimme porukalla maastoon ja olipas outoa, kun ei tullut pitkästä aikaa yhtään kylmä :) Mentiin rauhassa käyntiä ja ravia laukkasuoralle ja päästelimme hillittyä ja hallittua laukkaa siellä. Muut mukana olleet hepat ovat jo vanhoja konkareita ja Masalla oli hiukan haastetta mennä laukkaa hitaammassa temmossa, olisi mennyt kovin mielellään ihan täpöö. Pitääkin ottaa tuota harjoitteluun mukaan enemmän maastossa, nyt ollaan aikalailla vaan päästelty siinä temmossa, kun hevoset ovat halunneet mennä. 

Ihanaa oli mennä, kun Masalla oli ihan eri tavalla menohaluja kuin viime kertoina, vaikka kävimme kyllä keskustelun liikkeellelähdön kanssa; Masa olisi halunnut lähteä ihan vastakkaiseen suuntaan eli autotielle kävelemään. Taisi jo parin päivän vapaa auttaa, mutta pidän silti ratsastuksen lähiaikoina tosi rentona eikä mennä kentälle. Sinne mennään vasta sitten, kun Masa näyttää itse haluavan (jollei siinä kestä kuukausia).

Tallissa huomasin, että selässä oli pari pientä valkuaispattia ja kun tuo Masan energisyys on ollut viime aikoina aika melkoista, taitaa hän saada liikaa valkuaista. Jätetään nyt kaura pois ja laitetaan mysliä tilalle, toivottavasti se auttaa. Muuten Masa saisi olla pelkällä heinällä, kun vaikuttaa olevan hyvä rehunkäyttäjä, mutta lihakset pitäisi saada kasvamaan ja ennen kuin kaura lisättiin ruokavalioon, oli Masa etenkin pidemmillä (silloin silti alle tunnin) maastolenkeillä tosi poikki. Mielenkiintoista nyt nähdä miten mysli vaikuttaa, vaikka tuskin muutosta kovin nopeasti näkyy. 

2 kommenttia:

  1. Ihanaa, että suunta on parempaan! Mistä muuten erottaa valkuaispatin muista pateista? Mietin, kun Durandollakin aina välillä tulee yksi tai useampia patteja selkään. Kerran näytin lääkärille käynnin yhteydessä ja oli sitä mieltä, ettei tarvitse välittää, muttei tainnut silloin antaa niille nimeä.

    Sulle olis tarjolla vähän haastetta: http://pientapuhetta.blogspot.fi/2013/01/musta-aurinko.html

    VastaaPoista
  2. En valittevasti osaa auttaa tuossa pattiasiassa paremmin. Näytin noita hierojalle (joka oli mukana eilen ratsastamassa), kun epäilin, että olisi jokin ärsytys lihaksessa satulasta johtuen, mutta hän sanoi heti niiden olevan valkuaispatteja. Se on ikäänkuin siellä ihon sisällä oleva finni, sellainen kova ei aristava patti. Karvat kasvavat ihan normaalisti eikä sitä tavallaan näe, mutta tuntee kyllä. Voivat kai tulla aika isoiksikin, mutta Masalla oli aika pieniä. Käsittääkseni noita tulee pääasiassa selkään ja juuri liian valkuaispitoisesta ruuasta. Onko Durandolla ollut muita liikaan valkuaiseen viittaavia oireita noihin aikoihin? Masahan on ollut nyt tosi energinen (Otto taas ollut kaurasta laiska eli ilmeisesti reagoi valkuiseen siten) ja juonut ja pissannut tosi paljon. Pistettiin tuo pissaaminen ensin sen yrttikuurin piikkiin, mutta nyt on aika selkeä, että onkin johtunut valkuaisesta...

    Kiitos haasteesta! :)

    VastaaPoista