sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Aikakauden loppu

Vajaa viikko se sitten tapahtui, meidän etukäteen jännittämä päivä; Oton ostotarkastus ja kaupanteko. Olimme sopineet, että jos kaikki menee hyvin, jää Otto kotimatkalla uudelle tallille. Maanantai-iltana väänsimme tytön kanssa itkua tallilla, Otto liikkui parhaiten ikinä ja kaikki meni muutenkin tosi hyvin. Kamala tunne, kun rakkaasta hevosesta (jonka on ostanut loppuelämäksi) joutuukin luopumaan. Toisaalta mieli oli iloinen, sillä uusi koti on meitä lähellä ja tiedän, että sen parempaa kotia ei voi hevoselle toivoa.

Tiistai valkeni yllättäen hyvillä mielin, harjasimme Oton, pakkasimme koppiin ja suuntasimme klinikkaa kohti. Paikan päällä jännitti, että hevosesta löytyy sittenkin jotain vikaa. Mitä jos olemme vain kuvitelleet Oton olleen kunnossa, vaikka todellisuudessa poni on ollut todella sairas? Olen kuullut, että jotkut kuvauttavat myytävät hevoset etukäteen; se olisi varmasti ollut ihan fiksua, niin paljon minua jännitti. Ilokseni yllätyksiä ei löytynyt ja poni sai täysin terveen paperit.

Otto käyttäytyi kuten aina, todella hienosti. Mietin, ettei me varmaan enää koskaan löydetä noin ihanaa ja selväpäistä hevosta, joka pystyy samanlaisella varmuudella opettamaan meitä. Nuoresta iästään huolimatta Otto on ollut täydellinen opetusmestari meille. Ja nyt Otto saa toimia opetusmestarina uudelle tytölle. Me emme voisi olla onnellisempia; näin tämän pitikin mennä.

Reiluun kolmeen vuoteen mahtuu paljon. Kun ostimme Oton, olimme todella aloittelijoita, vaikka meillä oli jo Pena ollut muutaman kuukauden. Oton kanssa olemme harjoitelleet kaiken; maastoilun, hankitreenit, kisamatkat, leirit, hyppäämisen, maastoesteet, ajamisen... Kärsivällisesti poni on opettanut eikä ole hermostunut meille, vaikkei ole aina ymmärtänyt mitä olemme halunneet. Oton ansiosta uskalsin ostaa Masan ja Oton ansiosta tyttö on oppinut ratsastamaan, Oton ansiosta koen ymmärtäväni jotain hevosista ja ratsastamisesta. Myös sen, että matkamme on vasta alussa.

Kiitos maailman paras moniponi näistä vuosista!


Kuvia matkalta:

Koeratsastus

Pena sai Otosta ensimmäisen kaverin

Ensimmäiset peltolaukat

Rakas karvaturri

Hankitreeniä

Ilman satulaa maastossa

Tuulitukka

Kisaamista

Paljon ihania maastoja

Kärryttelyn harjoittelua

Kisareissuja

Maastoesteitä

Rakkaat kaverukset

Lähtö

9 kommenttia:

 1. Ihana luottoheppa! Kaikkea hyvää Otolle uuteen kotiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otto kiittää! Alku on mennyt hyvin, kuulemma kuin olisi ollut siellä aina :)

   Poista
 2. Mukavaa, että uusi, kiva koti löytyi läheltä ja pääsette moikkaamaan Ottoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä ehdoton plussa! Helpottaa omaa ikävää.

   Poista
 3. Kuulostaa siltä, että Otto löysi sopivan kodin ja ihanaa, että pääsette tervehtimään sitä jatkossakin. Joskus on vain tehtävä vaikeita päätöksiä, mutta tämä oli varmasti erittäin onnistunut sellainen kaikille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, tämä oli juuri se oikea päätös. Vaikka ikävä on, olemme myös helpottuneita, sillä arki on paljon helpompaa nyt.

   Poista
 4. Voi kun haikeaa, mutta ihanaa että Otto sai hyvän ja sopivan uuden kodin.

  VastaaPoista
 5. Saisinko tietää missä otto nykyään asustelee jos mahdollista? Ratsastin sillä silloin ratsastuskoulussa ja olisi mahtavaa päästä rapsuttelemaan heppasta :)

  VastaaPoista